Förra helgen var dagen här, dagen vi vetat om i ett halvår. Peikko har varit såld sedan i höstas men bott hos oss till hans husse och matte kunde hämta honom då de varit ute och rest! Lilla, vackra pojken Peikko-vi saknar dig varje dag men vet att du kommer ta livet med storm. STORT LYCKA TILL med honom Else & Lasse..vi ses snart igen hoppas vi <3

Läs hela inlägget »

På sportlovet åkte Nina, sonen och några hundar på sportlov i norr, alltid lika välbehövligt och mysigt! Vi körde skoter, fotade, åt gott och umgicks. Tack och lov innan Coronatiderna-till påsk får vi nog hålla oss hemma!

Läs hela inlägget »

Dessa två killar söker egna hem att flytta till. Nakenhanen, Truls, gärna till utställningsintresserad. Puff däremot till sällskap. Läs mer om dem på "Till salu"

Läs hela inlägget »

Här hemma är det full fart med två 7-månaders whippetvalpar med oändligt med spring i benen och två ccd valpar på 10 veckor. Vi har sällan en tråkig stund :)

Läs hela inlägget »

Äntligen blir dagarna längre! Vi njuter av upplogade vägar i vår skog, och går långa promenader så ofta vi hinner medan det är ljust. Whippetvalparna har hunnit bli 6 månader nu i dagarna, och vi ska försöka oss på uppställningsbilder någon dag. Våra ccd valpar är 6 veckor, och utforskar varje vrå av hemmet ..

Läs hela inlägget »

Julen bjuder på ledighet, mys och långa promenader med hundarna, trots kylan. 
God fortsättning till Er alla <3

Läs hela inlägget »

Snart är julen här, med allt vad det innebär. Ledighet, god mat, familj och massa mys. För att inte glömma, de långa turerna i skogen med hundarna, efter nån väg i närheten med snötyngda träd. Vi har hunnit ha vårat mysiga, traditionsenliga julfika med fina vänner, besöka julmarknaden på Gammlia och Nina har varit på Stora Stockholmsutställningen med Mira & Kakan. Det var en mysig helg på hotell, med fina resultat i ringen. Mira BT-2 och Kakan 3:a bästa veteran med inlånad handler då det tyvärr krockade i ringarna. Underbara flickorna, så mysiga att ha med sig <3

Våra Ccd valpar är 2,5 vecka och alla har öppnat ögonen och utforskar lådan. Jap är en fantastisk mamma och lämnar inte dem mer än för gå ut korta stunder... 

Våran fina Ike har flyttat, och fått namnet Matisse. Stort lycka till med honom Enya & Alex, vi är så glada att han är hos er <3
Uma och brorsan Peikko busar allt de bara kan i snön, och de vill knappt komma in. Peikko är såld men bor kvar hos oss tills hans matte & husse kommer hem från varmare breddgrader framåt våren. De längtar verkligen efter honom! 

Läs hela inlägget »

Den fjärde december föddes våran L-kull, tre fina och starka chinese crested dog valpar. Det blev två naka hanar samt en powder puff hane. Vi är så glada över dessa små. Dom är efter Doctor & Jap, alltså samma kombination som tidigare. Bilder kommer när valparna blir lite större.

Läs hela inlägget »

Snön har fallit hela dagen och gjort det så vackert ute. I helgen firar vi första advent med våra vänner, tänk så fort tiden går!
Alla valpar ut Trav-kullen har nu hittat sina hem och vi är så glada över alla valpköpare, som älskar och vårdar sina små.

 

Läs hela inlägget »

Idag har vi njutit av en tur i skogen, det är så kul att se valparna röja & fara över stock och sten.
Vi har fortfarande två trevliga hanar till salu.

Läs hela inlägget »

Vintern börjar smyga sig på och vi älskar det! (Eller ja, inte vissa av dom nakna i familjen) Valparna tycker det är så spännande med allt vitt och krispigt. Plocka in isbitar och äta på vardagsrumsmattan är en höjdare, enligt dom själva. Vi har i dagsläget två busiga grabbar kvar, som söker sina egna familjer. Hör av dig vid intresse!
.

Läs hela inlägget »

Tänk att valparna redan är 13 veckor, idag hade vi en liten fotosession. 

Mamma Kakan, nästan 8 år

Storasyster Meera, 2,4 år

Läs hela inlägget »

Hästarna visar sig på tävlingsbanorna, och i söndags var Somebody's Promise "Doris" (nr 3) ute på Umåker. Hon gjorde det mycket bra och fick med sig en placering, tungt dövad för att hålla sig lugn och stabil. Nästa gång kanske det blir mindre i öronen för ännu mera fart ;)

Läs hela inlägget »

Än bor det kvar några av valparna, och det är verkligen lyx att få tillbringa dagarna med dom! Vi gör turer i skogen och höstar till det på gården ..

Läs hela inlägget »

Imorse for vi alla ut på skogstur, vuxna som valpar (dom som är kvar) Det kändes verkligen att hösten är här, luften är klar & kall, frost på backen men ändå en skön sol.

Läs hela inlägget »

Det är inte klokt, valparna är redan åtta veckor och har börjat flytta!

Sista dagarna har vi försökt få så mycket tid det går med valparna, de är verkligen helt underbara men också ruskigt morgonpigga ;)

Läs hela inlägget »
Äntligen fredag och idag visade sig solen så valparna kunde vara ute lite mer.

Det börjar bli dags för 7 veckors bilder men tyvärr blåste det för mycket idag-darriga valpar blir inte så bra på bild ;)
Läs hela inlägget »

Hon är valpen som blir kvar hos oss..underbar, busig och galet söt! När hon föddes flög tanken genom mitt huvud "det där kanske är hon"
Givetvis döpt efter min första egna uppfödning och stora stjärna Somebody's Darling <3

*​​​​​​MHALHI'S STAY WITH ME DARLING*

Läs hela inlägget »

Nu har valparna fått sina namn och registeringen är snart färdig. 

Som vi skrivit om tidigare så föder Nina upp travhästar med stallnamnet SOMEBODY'S..och den här kullen kommer få sina namn efter hennes hästar <3

Läs hela inlägget »

Tiden rusar fram och valparna är redan 6 veckor-här kommer uppställningsbilderna från förra helgens fotostund i solen!

Våra fina småstjärnor, första gången på bordet <3

Läs hela inlägget »

I helgen har vi haft besök från Finland, både av valpspekulant och av Anni, som äger valparnas fina pappa "Aarne"..och vilken härlig helg det blev med fint väder och mycket bus ute!

Läs hela inlägget »

Nu är valparna snart 5 veckor, tiden rusar iväg. Ev har vi en hane som ännu inte har en familj att flytta till.
Valparna utforskar världen utanför hagen. Deras personligheter börjar att visa sig och vi ska snart ta ett beslut om vem som ska stanna. 

Läs hela inlägget »

MhaLhi's Cookies and Cream, våran Meera! Vi är så glada i henne..i år har hon förutom att förgylla våra dagar hunnit fylla 2 år, få ihop bästa-tik placeringar på utsällning och starta sina två första Lure Coursing prov!
I slutet på juli var hon och Nina i Strömsholm där hon blev placerad 8/32 tikar i INT klass, bara 2 poäng från cert. Wroooommm..

Läs hela inlägget »

Våran lilla maskot, Mira, är den första xolon i Sverige - alla storlekar - att bli NORDIC SHOW champion! Helt otroligt, och detta samt de övriga titlarna sedan första utställningen hon var på,
i oktober 2018.

SE JV-2018
Fin, Nor, Sve champion
(Nordisk champion)
NORDIC SHOW champion
**Wonderland Itar Sheyenne**

Läs hela inlägget »

Vi har haft besök av kennel Amelion´s, dvs våra goda vänner Fanny & Johan. Med sig hade dom bland annat Doctor´s vackra dotter Leija (Amelion´s Verona) En otroligt vacker pufftik!
Hon ville ner på stranden och bada såklart ;)

Läs hela inlägget »

Idag är valparna 16 dgr och har öppnat ögonen. Dom är så fina!
Vi har fått några förfrågningar men lovar inte bort någon ännu, speciellt inte av tikarna. Många har blivit förtjusta i dom "vita" valparna, eller lever som vissa säger. Dom är varken vita eller lever (lever finns inte heller på rasen, men den som inte kan färggenetiken tror kanske det) Dessa två är creme och tiken har fått en vit bläs. 
Alla valpar mår bra, är stora och starka. Kakan är, som väntat, en underbara mamma.

Läs hela inlägget »

Mira & Nina for till Int hundutst i Fauske, Norge och ställde för domare Birgitta Svarstad. Dom blev BIR med CACIB, hon kan den där hunden! Fantastiskt!

Läs hela inlägget »