Vi längtar snart ihjäl oss efter dessa valpar, några tvivel finns då inte längre...!

Läs hela inlägget »

Nu är vi mitt uppe i årets bästa årstid .. finns inget som slår långa promenader i skoterspåret med vårsolen som värmer, och häng med goda vänner vid grillen!

Läs hela inlägget »
Förhoppningsvis får vi snart valpar efter dessa två underbara kombinationer.
DK, FIN, HU, SWE, INT, NORDISK, NU Champion, ROM juniorchampion,
          BISS FiW-2015, SEW-2016, DKW-2017
HOOKI Z TERAMONU och MHALHI'S I AM HOT YOU ARE NOT

SWE, FIN, CY Champion, VDH junChampion, CER junChampion
EDCULLEN'S GLADE DR DOLLAR DUCK och SOLINO'S JABBERWOCKEE

Läs hela inlägget »

Nina och Melvin firade sportlovet uppe hos Ninas pappa. Några av hundarna fick följa med, vädret var blandat med riktig vårsol och 40 cm nysnö med storm. Allt eller inget ;)

Det var härligt ändå. Riktig avkoppling ...

Läs hela inlägget »

Häromhelgen var Nina iväg med Kakan och Mira långt bort i Finland på en 2-dagarsutställning. På lördagen INT då fick Kakan exc och ck för att bli avtackad i bästa tik. Domare; Jarmo Vuorinen.

På söndagen var det NORDIC och då tog Mira BIR, CERT, NORDIC-CERT. Domare; Lis-Beth Liljeqvist. Vi stannade inte till finalerna då det var så långt hem. Kakan skötte sig som alltid, som den drottning hon är, men konurrensen bland tikarna är skarp! 

Flickorna uppskattade som vanligt att sova i hotellsäng med matte och hade med lätthet kunnat bära sin lätta packning själva :)

Läs hela inlägget »

Ja, det var väl det vi nästan blev idag ute i skogen. Sol, några minusgrader men en jäkla storm. Men ut måste man när man har hundar, så vi knatade och med mig hade jag faktiskt kameran. 
Skaren är hård av kalla nätter och hundarna tycker det är jättekul att kunna springa kors och tvärs.

Läs hela inlägget »

Att vänta valpar är en speciell känsla. Det är ett evigt väntande.. Först vänta på löp, vänta på tecken, vänta på födseln, vänta vänta vänta...
Vi håller verkligen tummarna att båda parningarna har tagit sig. Vi är ganska säkra på att Jap är dräktig men är lite mer osäkra på Sally. Hon är en luring ;)
Under tiden vi väntar njuter vi av våren, som kommit tidigt i år. 

Läs hela inlägget »

Trots storm ute så tog vi oss en härlig tur i skogen med goda vänner. Vilken tur vi har, som har härliga hundar som går ihop med dom flesta!
Efter den sköna promenaden avnjöt vi en lunch ihop, och avslutade med en underbar äppelpaj. Tack för idag vänner!
Pst... Ni glömmer väl inte att kika in valpsidan ;)

Läs hela inlägget »

I tisdags åkte vi till veterinär GERTRUD BURMAN för att ögonspegla, vaccinera några hundar samt göra en seniorkoll på våran "tant" Strumpan. Hon såg ut att vara frisk som en nötkärna, och var mest förnärmad över att bli tittad i öronen (hon är rädd om dom) ;)

Juicy, ögon ua. patella 0/0
Kakan, Doctor, Jap ögon ua.

Läs hela inlägget »

Förra helgen gav vi oss iväg långt in i Finland för KAJAANI INT. Med oss hade vi Kakan, Meera, Mira och Juicy..

Vi bodde gott på hotell och hade en helt fantastisk helg förutom att bilen bestämde sig för att ge upp, som tur var väl i Sverige igen. Tack och lov för försäkringar!

Åter till utställningen, l​​​​ördag;
Domare, Roberto Schill, Romania.
¤ MEERA 1/4 uhkk med ck.
¤ KAKAN, våra drottning 2/7 chkl, ck, BT-2 och CERT, res-CACIB och med det FINSK och NORDISK CHAMPION !!! Äntligen, efter 10:e försöket i Finland med så många gånger nära (6 res-cert och 3 res-CACIB) var det hennes tur, hon är SÅ väl värd det! Älskade, vackra Kakan <3

Söndag;
Domare på Xolo; Roberto Schill, Romania.
¤ MIRA BT-1, CERT, CACIB och BIM..denna coola lilla hund som går som tåget! Tjohooo ...
¤ JUICY, var inte så glad i den kalla hallen och var inte till sin fördel denna gång men hon har ju redan ett CERT i Finland. 

Läs hela inlägget »

Nu lägger vi ett på många sätt fantastiskt år bakom oss och hoppas på ett fint 2019!

Vi är så tacksamma för våra fina vänner vi har omkring oss, våra vackra älskade hundar och för allt som vi får vara med om..

Många tack för våra valpköpare som tar så väl hand om era hundar, som uppdaterar oss då och då med bilder. Det värmer verkligen våra uppfödarhjärtan ska Ni veta!

Läs hela inlägget »

Förra helgen drog Nina & Mira iväg till Stockholm med sällskap för Stora Stockholms utställningen!

Det blev bästa tänkbara resultat, våran Mira, Wonderland Itar Sheyenne kan nu titulera sig SVENSK JUNIORVINNARE 2018 och hon tog dessutom CERT som BT-3!

Läs hela inlägget »

Det var ett tag sedan igen .. tiden rusar fram och snart är julen här. Vi har börjat julfixa lite, och ikväll slogs de första julklapparna in, och tidigare idag så riggade vi och fotade lite julkort på vårat fina gäng! Annars försöker vi hinna med långa promenader innan mörkret kommer på eftermiddagarna, planerar kommande valpkullar och tar tillvara tiden med varandra. Vi har blivit varse att vi aldrig vet hur morgondagen ser ut .. 

Läs hela inlägget »

Vilken dag! Sol, tre minusgrader och snö. Ett perfekt väder att fota hundarna i :)

Läs hela inlägget »

Den första snön föll inatt, det blir genast så mysigt & längtan efter julen smyger sig på. Vi tog en tur med hundarna på förmiddagen med kameran i högsta hugg. Dom verkade tycka att snön var kul!

Läs hela inlägget »

Nina, Kakan och Mira drog iväg på en långresa till Norge med goda vännen Peder som resesällskap. Han hade med sig Kakans bror Thiger och afghanen Tim. Det blev många timmar i bil, med övernattning i Kiruna hos släkten..
Det visade sig bli en helt fantastisk helg med vackra vyer, Lapporten, många skratt, roliga möten och otroliga resultat! En helg vi sent kommer glömma..

x WONDERLAND ITAR SHEYENNE "Mira" gjorde debut officiellt och slog till med BT-1 med CERT, NORDIC CERT, OCH BIM!!
Domare; Jadranka, Mijatovic, Kroatien


x CH CARRY ON CUPCAKE "Kakan" fick äntligen glänsa som den vackra drottning hon är! BT-2 med CERT, reserv-NORDIC och NORSKT CHAMPIONAT!!

Av 4 hundar i sällskapet tog 3 cert då även afghanen AWBARI WOW I'M LIKE AMAZING blev BH-3 med CERT!! En helg där den långa hemresan gick med lätthet, vad gör det att man får åka bil halva natten efter en sån drömhelg!
 

Läs hela inlägget »

Hösten kom verkligen plötsligt, och tiden rusar fram! Kanske för att vi har rätt mycket omkring oss med jobb, resor, långa promenader med hundarna, deras aktiviteter plus allt man ska göra som husägare. Just idag ställer Malin upp det digra fågelbordet ute på gården-och jag är säker på att de blir glada i år igen de små liven!

Meera har hunnit göra klart sin Lure Coursinglicens så nu kan hon tävla nästa år, och i rätt klass då hon även är inmätt i klass 1. Hon är en riktig liten Räcer där ute på fältet och hon håller inte igen en sekund ;)

Läs hela inlägget »

I helgen var vi till Finland, på Oulu grupputställning. Resultaten var över all förväntan!

Dömde whippet gjorde Niklas Eriksson, Sverige. Våran vackra "lånehund" tillika uppfödning, MhaLhi´s Cake My Day "Bello", vann juniorklassen med Ck, bästa hane med Cert & slutade som BIR! Vilken hund, vilken lycka & va stolta uppfödare vi är! Stort grattis till Bellos ägare och tack för att vi fick låna med honom.

Chinese Crested dog dömde Carsten Birk, Danmark. Våran busiga junior Juicy gjorde en storslagen debut och blev bästa juniortik med Ck, bästa tik med Cert och slutade som BIM! Wow, en dag vi sent glömmer!

Läs hela inlägget »

Vackra Ärtan (Somebody's Darling) är tillbaka hos Stall Östergård igen, med en liten i magen! 

Sonen Ernst (Somebody's Destiny) har flyttat, och börjat livet mot travhäst .. han tränas av Mats Bucht, Umåker. Vi önskar ägarna stort lycka till!

Läs hela inlägget »

Ninas travare är på gång! Häromveckan gjorde de sina första provlopp i livet och skötte sig exemplariskt..

** SOMEBODY'S PROMISE 3 år (One too Many-Somebody's Darling) är redan kvalad och gör debut snart som det känns!
** SOMEBODY'S MIRACLE 4 år (Express Lavec-Katarina Bisa) ska kvala fredag den 7/9, sedan hoppas vi på start i höst!

Läs hela inlägget »

Nu har det gått ett tag sen sist, igen. Semestern är slut, jobbet och skolan har dragit igång.. man har kunnat börja vara ute med hundarna när man vill utan att ta hänsyn till hettan. Skönt på nåt vis, när allt återgår till det mer normala .. 

Nina och Kakan har hunnit vara på utställning i Norge, Fauske INT utan större framgång! Domaren tyckte tydligen inte alls om Kakan men det gör ju vi som tur är ;) och snart bär det av till Finland med Kakan, Jap, Juicy och våran fina "valp" Bello som vi får låna med oss.

 

Läs hela inlägget »

Värmen är tuff, både för två- och fyrbenta. Dagarna spenderas mest i skuggan på gården med några turer till stranden (tack & lov att vi bor nära) så hundarna får doppa sig. På kvällarna tar vi oss ut på skogsturer, även om det är 15-20 grader även då....

Läs hela inlägget »

I helgen var vi på övre norra shih-tzu klubbens inoffare i Rökå, dömde gjorde Hans Almgren vilket var väldigt roligt. Att få en bedömning av en auktoriserad och så högt respekterad domare som han, är guld värt.
Resultaten var strålande! BEST IN SHOW-1 blev våran fina Kakan! <3 Nina & hon är så fina i ringen ihop! BEST IN SHOW Veteran-2 blev våran tant, Strumpan. BEST IN SHOW valp-2 blev lilla Juicy, hennes debut i ringen här i Sverige. BEST IN SHOW Unghund-1 blev Carina & Tommys pojke, Bello, från oss (MhaLhi´s Cake My Day) Han tog även placeringen 3a bästa hane med resterv cert i Piteå förra helgen, så stolta vi är. Grattis kära vänner!!

 

Läs hela inlägget »

Nina for iväg till Estland med ett gäng goda vänner och Kakan, Meera och Doctor för två dagars INT uställning i paradiset Pärnu. Vi hade otrolig tur med vädret men snudd på för hett med kring +30 grader..som tur är hann vi med lite sightseeing och till och med bad i havet på den underbara stranden i Pärnu! Förresten, de har en del märkliga gatunamn ;)

Utställningsmässigt hade vi hoppats på lite till, men är så nöjda och glada över våra hundar som varit så lugna och fina på hela resan.
x KAKAN exc bägge dagar, ck dag ett.
x MEERA exc bägge dagar, ck dag ett och 2/4 i junkk..så nära juniorcertet! 

Domare; Elina Simberg, Estland och Leni Finne, Finland.
x DOCTOR exc och ck bägge dagar.
Domare; Paul Scanlon, Irland och Svetlana Kokonena, Lettland.

Vårat ressällskap Michael och ARCEUM'S TENZIN "Milou" gick det bäst för andra dagen, med BH-1, CERT och BIM och han är nu EE Champion! Grattis!!

En helt fantastisk resa med bara skratt och tokerier, fina vänner, god mat och trevliga möten! Såna resor gör man gärna om..

Läs hela inlägget »

Våran fina pojke, EDCULLEN'S GLADE DR DOLLAR DUCK fick cert & r-nordisk cert på utställningen i Gällivare, domare Mikael Nilsson. Detta betyder att han nu också är SVENSK CHAMPION!!!!
Och en ny kompis har kommit in i familjen, lilla Juicy 7 månader som flög till Sverige från Vitryssland för en dryg vecka sen. Hon gled självsäkert in och blev en i flocken direkt.
Vi är så glada över att ha henne hos oss!

Läs hela inlägget »

På söndagen var det vinthundsklubben med domare; Kristin Karem, Estland.
En riktigt trevlig dag runt ringen, med vackra hundar och grant väder!

*MEERA, exc 3 junkk
*KAKAN exc champklass och
*STRUMPAN, våran tant som gladde oss och blev BIR-bruks och sedan BIS-bruks!

Fina syskonen * BELLO (MhaLhi's Cake My Day) exc 3 junkk
*PAJEN (MhaLhi's Oh My Apple Pie) exc, CK 1 junkk BIM-junior

Vi hade också våran första avelsgrupp, med Kakan och hennes valpar från 2 kombinationer och blev 2:a med Hp. Stort TACK till våra valpköpare som tar så väl hand om sina fina, och håller de i tip top <3

 

Läs hela inlägget »

Under förra helgen var det utställning, våra Ccd gick på lördagen under domare; Göran Bodegård.

x Doctor exc, ck, BH-4
x Jap och Snuppe exc

Våran fina uppfödning MhaLhi's Oh My Apple Pie visade också för Anette Bystrup, Danmark med exc, 2:a i junklass ..

Läs hela inlägget »

Våran underbara Ben & Jerry's kull har fyllt 1 år häromdagen! Stort grattis från oss .. <3

Läs hela inlägget »

Det har varit glest med uppdateringar nu, men tiden rusar fram! Vi har hunnit med skolavslutning för husets tonåring, utställningar och många turer i skogen med vänner och hundar! Nina har just börjat sin semester och efter den tar Malins vid .. vi önskar oss en fin och trevlig sommar med goda vänner och våra fina hundar!

Läs hela inlägget »