Först ut att flytta var mysiga puffpojken Sigge. Vi får många uppdateringar vilket är så uppskattat! Han busar och härjar med "storebror" Milo.

Läs hela inlägget »

På Piteå NAT uställning den 25 maj ställde vi bara Mira. Hon gick som tåget, och blev BIR med cert!
Domare; Kerstin Nilsson, Danmark.
Hon fick också gå in i sin första gruppfinal trots att vädret var lite kallt.. inget utdelning där men en fin dag runt ringen!

Extra roligt var det att "Uno" som jag hjälper till att visa ibland blev CHAMPION idag med sin matte Malin, som tog över snöret då Uno inte hade några planer att visa sig bra med mig denna gång .. STORT GRATTIS Malin och Jani.
Domare; Mikael Nilsson.

Läs hela inlägget »

Den 19:e maj på Ärtans födelsedag, då hon blev 13 år födde hon sitt 3:e föl ute i hagen! En liten "Bängt" en hingst, e. EXECUTIVE CAVIAR.

Eller liten och liten, har var rätt stor med enormt långa ben..han fick såklart åka Östergårds berömda föltaxi in i stallet!

Välkommen SOMEBODY'S FEELING!
TACK till Marita och Anders, för all hjälp och all fin omvårdnad! Ärtan har det som den drottning hon är, hos Er..

Läs hela inlägget »

Nu flyttar dom snart och vi vill stanna tiden. Den har gått alldeles för fort!

Läs hela inlägget »

Nu har alla valpar i kullen "K" nya familjer som längtar och väntar. Dom bästa vågar vi lova.
Iza blir kvar i stan, hos ett ungt par som kommer att skämma bort henne lagomt mycket och ge henne det hem hon förtjänar.
Sigge stannar även han i stan, hos en barnfamilj, som kommer passa denna busiga grabb som handen i handsken. Full rulle, det gillar han.
Jeep åker till New York city, han kommer att bo med flera border collies som får hålla reda på honom. Valp med mer spring i benen får man leta efter. 
Dotty flyttar till kennel Edcullen´s Glade i Hamburg, hon kommer härja med dom andra kineserna som bara den. 
Nu är det bara söta, klumpiga och pussiga Svea, från kullen "J" som väntar på sin nya familj...

Från vänster ; Jeep, Sigge Svea, Iza och liggande Dotty

Läs hela inlägget »

Tiden med valparna går allt för fort, snart är det dags för dom att flytta till sina egna familjer, som längtar och väntar.
Än en gång har vi hittats av så fina köpare, det känns rätt att lämna ut en av dom små till dessa människor. 

Läs hela inlägget »

Vi är så glada över våran fina lilla ryss. Hon är glad, trevlig och snygg!

Läs hela inlägget »

Igår hälsade Nina på sitt fina sto SOMEBODY'S DARLING som är dräktig, och det är snart dags! Vi håller alla tummar att allt ska gå bra denna gång och vi får ett friskt, fint föl efter EXECUTIVE CAVIAR <3

TACK till Marita, (och gårdshunden Luna) som tar så väl hand om Ärtan och sköter henne som sin egen!

Läs hela inlägget »

Vilka härliga dagar vi har och det är inte ens maj än! Vi har vart lediga några dagar och har varit ute hela dagarna, grejat i trädgården, pussat på valpar och tagit långa promenader i skogen. Till och med mammorna har tagit korta stunder ute i solen ..

Läs hela inlägget »

Våren är fantastisk & vi njuter av valpar inne och solen ute. Idag har vi pysslat tillsammans i trädgården, under tiden serverade vi lunch till hundarna i form av älgben. Mycket uppskattat!

Läs hela inlägget »

Våra hett efterlängtade valpar är här! Först ut var Jap´s kull - fyra starka & underbara knytten! En nakentik, en nakenhane, en puffhane och en pufftik. 

Fem dagar senare kom Sally´s lilla flicka som vi kallar Svea, en pufftik. Ensamvalp som hon är, har hon fått mjukisdjur att kura med dom stunder mamma är ute på kisstur. Ni kan läsa mer om dessa kullar på " Valpar "

Läs hela inlägget »

Vi längtar snart ihjäl oss efter dessa valpar, några tvivel finns då inte längre...!

Läs hela inlägget »

Nu är vi mitt uppe i årets bästa årstid .. finns inget som slår långa promenader i skoterspåret med vårsolen som värmer, och häng med goda vänner vid grillen!

Läs hela inlägget »
Förhoppningsvis får vi snart valpar efter dessa två underbara kombinationer.
DK, FIN, HU, SWE, INT, NORDISK, NU Champion, ROM juniorchampion,
          BISS FiW-2015, SEW-2016, DKW-2017
HOOKI Z TERAMONU och MHALHI'S I AM HOT YOU ARE NOT

SWE, FIN, CY Champion, VDH junChampion, CER junChampion
EDCULLEN'S GLADE DR DOLLAR DUCK och SOLINO'S JABBERWOCKEE

Läs hela inlägget »

Nina och Melvin firade sportlovet uppe hos Ninas pappa. Några av hundarna fick följa med, vädret var blandat med riktig vårsol och 40 cm nysnö med storm. Allt eller inget ;)

Det var härligt ändå. Riktig avkoppling ...

Läs hela inlägget »

Häromhelgen var Nina iväg med Kakan och Mira långt bort i Finland på en 2-dagarsutställning. På lördagen INT då fick Kakan exc och ck för att bli avtackad i bästa tik. Domare; Jarmo Vuorinen.

På söndagen var det NORDIC och då tog Mira BIR, CERT, NORDIC-CERT. Domare; Lis-Beth Liljeqvist. Vi stannade inte till finalerna då det var så långt hem. Kakan skötte sig som alltid, som den drottning hon är, men konurrensen bland tikarna är skarp! 

Flickorna uppskattade som vanligt att sova i hotellsäng med matte och hade med lätthet kunnat bära sin lätta packning själva :)

Läs hela inlägget »

Ja, det var väl det vi nästan blev idag ute i skogen. Sol, några minusgrader men en jäkla storm. Men ut måste man när man har hundar, så vi knatade och med mig hade jag faktiskt kameran. 
Skaren är hård av kalla nätter och hundarna tycker det är jättekul att kunna springa kors och tvärs.

Läs hela inlägget »

Att vänta valpar är en speciell känsla. Det är ett evigt väntande.. Först vänta på löp, vänta på tecken, vänta på födseln, vänta vänta vänta...
Vi håller verkligen tummarna att båda parningarna har tagit sig. Vi är ganska säkra på att Jap är dräktig men är lite mer osäkra på Sally. Hon är en luring ;)
Under tiden vi väntar njuter vi av våren, som kommit tidigt i år. 

Läs hela inlägget »

Trots storm ute så tog vi oss en härlig tur i skogen med goda vänner. Vilken tur vi har, som har härliga hundar som går ihop med dom flesta!
Efter den sköna promenaden avnjöt vi en lunch ihop, och avslutade med en underbar äppelpaj. Tack för idag vänner!
Pst... Ni glömmer väl inte att kika in valpsidan ;)

Läs hela inlägget »

I tisdags åkte vi till veterinär GERTRUD BURMAN för att ögonspegla, vaccinera några hundar samt göra en seniorkoll på våran "tant" Strumpan. Hon såg ut att vara frisk som en nötkärna, och var mest förnärmad över att bli tittad i öronen (hon är rädd om dom) ;)

Juicy, ögon ua. patella 0/0
Kakan, Doctor, Jap ögon ua.

Läs hela inlägget »

Förra helgen gav vi oss iväg långt in i Finland för KAJAANI INT. Med oss hade vi Kakan, Meera, Mira och Juicy..

Vi bodde gott på hotell och hade en helt fantastisk helg förutom att bilen bestämde sig för att ge upp, som tur var väl i Sverige igen. Tack och lov för försäkringar!

Åter till utställningen, l​​​​ördag;
Domare, Roberto Schill, Romania.
¤ MEERA 1/4 uhkk med ck.
¤ KAKAN, våra drottning 2/7 chkl, ck, BT-2 och CERT, res-CACIB och med det FINSK och NORDISK CHAMPION !!! Äntligen, efter 10:e försöket i Finland med så många gånger nära (6 res-cert och 3 res-CACIB) var det hennes tur, hon är SÅ väl värd det! Älskade, vackra Kakan <3

Söndag;
Domare på Xolo; Roberto Schill, Romania.
¤ MIRA BT-1, CERT, CACIB och BIM..denna coola lilla hund som går som tåget! Tjohooo ...
¤ JUICY, var inte så glad i den kalla hallen och var inte till sin fördel denna gång men hon har ju redan ett CERT i Finland. 

Läs hela inlägget »

Nu lägger vi ett på många sätt fantastiskt år bakom oss och hoppas på ett fint 2019!

Vi är så tacksamma för våra fina vänner vi har omkring oss, våra vackra älskade hundar och för allt som vi får vara med om..

Många tack för våra valpköpare som tar så väl hand om era hundar, som uppdaterar oss då och då med bilder. Det värmer verkligen våra uppfödarhjärtan ska Ni veta!

Läs hela inlägget »

Förra helgen drog Nina & Mira iväg till Stockholm med sällskap för Stora Stockholms utställningen!

Det blev bästa tänkbara resultat, våran Mira, Wonderland Itar Sheyenne kan nu titulera sig SVENSK JUNIORVINNARE 2018 och hon tog dessutom CERT som BT-3!

Läs hela inlägget »

Det var ett tag sedan igen .. tiden rusar fram och snart är julen här. Vi har börjat julfixa lite, och ikväll slogs de första julklapparna in, och tidigare idag så riggade vi och fotade lite julkort på vårat fina gäng! Annars försöker vi hinna med långa promenader innan mörkret kommer på eftermiddagarna, planerar kommande valpkullar och tar tillvara tiden med varandra. Vi har blivit varse att vi aldrig vet hur morgondagen ser ut .. 

Läs hela inlägget »

Vilken dag! Sol, tre minusgrader och snö. Ett perfekt väder att fota hundarna i :)

Läs hela inlägget »

Den första snön föll inatt, det blir genast så mysigt & längtan efter julen smyger sig på. Vi tog en tur med hundarna på förmiddagen med kameran i högsta hugg. Dom verkade tycka att snön var kul!

Läs hela inlägget »

Nina, Kakan och Mira drog iväg på en långresa till Norge med goda vännen Peder som resesällskap. Han hade med sig Kakans bror Thiger och afghanen Tim. Det blev många timmar i bil, med övernattning i Kiruna hos släkten..
Det visade sig bli en helt fantastisk helg med vackra vyer, Lapporten, många skratt, roliga möten och otroliga resultat! En helg vi sent kommer glömma..

x WONDERLAND ITAR SHEYENNE "Mira" gjorde debut officiellt och slog till med BT-1 med CERT, NORDIC CERT, OCH BIM!!
Domare; Jadranka, Mijatovic, Kroatien


x CH CARRY ON CUPCAKE "Kakan" fick äntligen glänsa som den vackra drottning hon är! BT-2 med CERT, reserv-NORDIC och NORSKT CHAMPIONAT!!

Av 4 hundar i sällskapet tog 3 cert då även afghanen AWBARI WOW I'M LIKE AMAZING blev BH-3 med CERT!! En helg där den långa hemresan gick med lätthet, vad gör det att man får åka bil halva natten efter en sån drömhelg!
 

Läs hela inlägget »

Hösten kom verkligen plötsligt, och tiden rusar fram! Kanske för att vi har rätt mycket omkring oss med jobb, resor, långa promenader med hundarna, deras aktiviteter plus allt man ska göra som husägare. Just idag ställer Malin upp det digra fågelbordet ute på gården-och jag är säker på att de blir glada i år igen de små liven!

Meera har hunnit göra klart sin Lure Coursinglicens så nu kan hon tävla nästa år, och i rätt klass då hon även är inmätt i klass 1. Hon är en riktig liten Räcer där ute på fältet och hon håller inte igen en sekund ;)

Läs hela inlägget »

I helgen var vi till Finland, på Oulu grupputställning. Resultaten var över all förväntan!

Dömde whippet gjorde Niklas Eriksson, Sverige. Våran vackra "lånehund" tillika uppfödning, MhaLhi´s Cake My Day "Bello", vann juniorklassen med Ck, bästa hane med Cert & slutade som BIR! Vilken hund, vilken lycka & va stolta uppfödare vi är! Stort grattis till Bellos ägare och tack för att vi fick låna med honom.

Chinese Crested dog dömde Carsten Birk, Danmark. Våran busiga junior Juicy gjorde en storslagen debut och blev bästa juniortik med Ck, bästa tik med Cert och slutade som BIM! Wow, en dag vi sent glömmer!

Läs hela inlägget »