Jag har skrivit om mina hästar tidigare, föder ju upp travhästar med pseudonymet "Somebody's" och nu har ännu en av dom kommit ut på banorna! Det är
SOMEBODY'S DESTINY "Ernst" 3 år (One too Many-Somebody's Darling) som hunnit starta 2 gånger med resultatet 3 och 2:a trots startgalopp.

Han är den av mina hästar som ser mest lovande ut så tidigt som vid 3 års ålder, och jag hoppas han får vara hel och frisk! Det är team Mats Bucht som har tränat honom ända från inkörning och sedan i vår tränas han av Stefan Johansson, Umåker.
Vi håller tummarna för fina framgångar med honom <3

Hos Stefan finns nu även SOMEBODY'S FEELING "Bängt" 1 år (Executive Caviar-Somebody's Darling) som har börjat köras in, han är såld till samma ägare som de andra av mina hästar och vi önskar de nya ägarna varmt lycka till med honom!

Mamma Ärtan SOMEBODY'S DARLING njuter ute på Östergård, hon har inget föl i magen nu men förhoppningsvis nästa år! Min krigare, min räcer <3

SOMEBODY'S MIRACLE (Express Lavec-Katarina Bisa) och SOMEBODY'S PROMISE (One too Many-Somebody's Darling) har gjort några starter var under året med bla. två segrar och flera placeringar. Vackra tjejerna <3

Läs hela inlägget »

Det är verkligen på tiden med en uppdatering! Tiden bara försvinner iväg..

I våras var vi med om en otroligt chockartad och slitsam händelse..en av en uppfödares värsta mardrömmar! Vi sålde en underbar valp som vi hunnit fästa oss vid då han var drygt 4 månader, PUFF till en familj utanför Umeå..och ett par timmar efter de hämtat honom ringde de i panik och talade om att han blivit skrämd och sprungit iväg från dom..jag som var på jobbet väntade in Malin och vi kastade oss i bilen!! Där, och då började 18 dagars helvete med sökande, hopp och förtvivlan.

Vi kan inte med ord beskriva allt det lite kortfattat. Jag hämtade husvagnen ur vinterförvaringen, och det fick bli mitt men främst Malins hem i nästan 3 veckor för att vara nära när vi fick observationer av Puff..och observationer fick vi, även många hjälpsamma människor som trodde att de skulle kunna fånga honom då de såg honom vilket bara gjorde att han flydde igen! Såklart även dom som ringde oss direkt han sågs..han vandrade mellan Yttersjö-Bösta-Bjännsjö och byarna runt sjön-Kasamark fram och tillbaka och slutligen i Sörmjöle, över 11 km därifrån. Vid husvagnen hade vi med hans mamma, vi eldade brasor och kokade älglever över elden för att sprida goda dofter, Malin sov ute där han setts, vi gick massor av mil, lockade, körde hundratals mil bil, satt och väntade i timtal, vi kollade till fällorna och bytte ut mat, hade åtelkamera med sms tjänst. Och vi fick se honom några gånger, till och med så nära Malin att hans mamma Jap kunde nosa upp honom men han kände inte igen Malin eller Jap-och flydde i panik, igen..

Han sågs ute på isen, där han jagade måsarna som åt fiskrens som han själv kalasade på, så hungrig han måste varit! Det fanns så många faror för en liten valp, örnar sågs cirkla, rävar, lodjur, svaga isar, bilar och kylan-vissa nätter kröp det ner mot -8 grader och vissa nätter -2 och snöblandat regn.

Vi hade helt fantastisk hjälp av våra vänner Peder, Theres och Tobias, Maria och så många fler vänner och bekanta som erbjöd hjälp, av två ID-hundar med förare, Milla med Eva och Lyra med Gunilla, av Pia från djurskyddet, våra sökledare Eva och Thomas som hjälpte oss på avstånd med sin erfarenhet av sök, av alla bybor och folk som hörde att han var försvunnen. Människor som gick, cyklade och åkte bil bara för att leta efter honom och såklart familjen som vi var utom sig av oro och förtvivlan. Så många vänliga..som ställde upp i vått och torrt, med allt från prylar till sökhjälp utan att tveka!! 
Det finns inte TACK nog men jag tror ni förstår! <3

Många frågar såklart hur vi fick tag i Puff och här kommer en nerkortad version..

På söndag vid lunch får vi observation från Sörmjöle-mer än 11 km från där han sågs sist!
Vår vän Peder är först på plats och därefter Malin samt ägarna till Puff. Alla intar olika positioner för att försöka se honom igen..ägaren Kalle får se honom på 15 meters håll när han vänder om och drar vidare. Vi hade alla en medvetet väldigt lugn framtoning eftersom vi inte ville skrämma Puff på flykten!
Vi bestämde att flytta fällorna till platsen, och göra en matstation, jag skulle då gena över en åker för att komma tillbaka till vägen.

Mitt i steget ändrar jag mig och tar en annan väg, och rakt framför mig ser jag något i gräset..jag närmar mig sakta och ser att det är Puff som ligger och sover. Under ca 20 min sitter jag där på åkern med ryggen mot honom, slänger ut korvbitar och pratar när han vaknar och vädrar..

Jag sitter kvar, alldeles stilla och han ser mig men ligger kvar helt lugnt. Till slut lägger han ner huvudet och somnar om, och då börjar jag närma mig honom sittande fortfarande med ryggen emot. Han vaknar inte där han ligger i solen, och jag kan till slut ta honom i min famn. Han blir först rädd men då han nosar mig i ansiktet börjar svansen vifta..du är hemma nu Puff!
Vi älskar dig <3

/Nina och Malin

Det finns som sagt inte TACK nog till ALLA er som hjälpt oss på ett eller annat sätt, som släppt ert eget liv för att leta efter PUFF, för att hjälpa oss! Vi är så oändligt tacksamma, utan Er hade vi aldrig orkat!

Puff fick komma hem till sin flock hos oss, bada och äta mat, göra besök hos veterinären och vila. När han var mogen flyttade han till sin familj, som äntligen fick börja sitt liv med sin valp..han heter numera Svante, har fått ny kort frisyr och har en pudelbror som heter Svinto. Förra helgen blev vi inbjudna till Svantes sommarfest, hur fint som helst! Vi älskar dig valpen <3

Läs hela inlägget »

Förra helgen var dagen här, dagen vi vetat om i ett halvår. Peikko har varit såld sedan i höstas men bott hos oss till hans husse och matte kunde hämta honom då de varit ute och rest! Lilla, vackra pojken Peikko-vi saknar dig varje dag men vet att du kommer ta livet med storm. STORT LYCKA TILL med honom Else & Lasse..vi ses snart igen hoppas vi <3

Läs hela inlägget »

På sportlovet åkte Nina, sonen och några hundar på sportlov i norr, alltid lika välbehövligt och mysigt! Vi körde skoter, fotade, åt gott och umgicks. Tack och lov innan Coronatiderna-till påsk får vi nog hålla oss hemma!

Läs hela inlägget »

Dessa två killar söker egna hem att flytta till. Nakenhanen, Truls, gärna till utställningsintresserad. Puff däremot till sällskap. Läs mer om dem på "Till salu"

Läs hela inlägget »

Här hemma är det full fart med två 7-månaders whippetvalpar med oändligt med spring i benen och två ccd valpar på 10 veckor. Vi har sällan en tråkig stund :)

Läs hela inlägget »

Äntligen blir dagarna längre! Vi njuter av upplogade vägar i vår skog, och går långa promenader så ofta vi hinner medan det är ljust. Whippetvalparna har hunnit bli 6 månader nu i dagarna, och vi ska försöka oss på uppställningsbilder någon dag. Våra ccd valpar är 6 veckor, och utforskar varje vrå av hemmet ..

Läs hela inlägget »

Julen bjuder på ledighet, mys och långa promenader med hundarna, trots kylan. 
God fortsättning till Er alla <3

Läs hela inlägget »

Snart är julen här, med allt vad det innebär. Ledighet, god mat, familj och massa mys. För att inte glömma, de långa turerna i skogen med hundarna, efter nån väg i närheten med snötyngda träd. Vi har hunnit ha vårat mysiga, traditionsenliga julfika med fina vänner, besöka julmarknaden på Gammlia och Nina har varit på Stora Stockholmsutställningen med Mira & Kakan. Det var en mysig helg på hotell, med fina resultat i ringen. Mira BT-2 och Kakan 3:a bästa veteran med inlånad handler då det tyvärr krockade i ringarna. Underbara flickorna, så mysiga att ha med sig <3

Våra Ccd valpar är 2,5 vecka och alla har öppnat ögonen och utforskar lådan. Jap är en fantastisk mamma och lämnar inte dem mer än för gå ut korta stunder... 

Våran fina Ike har flyttat, och fått namnet Matisse. Stort lycka till med honom Enya & Alex, vi är så glada att han är hos er <3
Uma och brorsan Peikko busar allt de bara kan i snön, och de vill knappt komma in. Peikko är såld men bor kvar hos oss tills hans matte & husse kommer hem från varmare breddgrader framåt våren. De längtar verkligen efter honom! 

Läs hela inlägget »

Den fjärde december föddes våran L-kull, tre fina och starka chinese crested dog valpar. Det blev två naka hanar samt en powder puff hane. Vi är så glada över dessa små. Dom är efter Doctor & Jap, alltså samma kombination som tidigare. Bilder kommer när valparna blir lite större.

Läs hela inlägget »

Snön har fallit hela dagen och gjort det så vackert ute. I helgen firar vi första advent med våra vänner, tänk så fort tiden går!
Alla valpar ut Trav-kullen har nu hittat sina hem och vi är så glada över alla valpköpare, som älskar och vårdar sina små.

 

Läs hela inlägget »

Idag har vi njutit av en tur i skogen, det är så kul att se valparna röja & fara över stock och sten.
Vi har fortfarande två trevliga hanar till salu.

Läs hela inlägget »

Vintern börjar smyga sig på och vi älskar det! (Eller ja, inte vissa av dom nakna i familjen) Valparna tycker det är så spännande med allt vitt och krispigt. Plocka in isbitar och äta på vardagsrumsmattan är en höjdare, enligt dom själva. Vi har i dagsläget två busiga grabbar kvar, som söker sina egna familjer. Hör av dig vid intresse!
.

Läs hela inlägget »

Tänk att valparna redan är 13 veckor, idag hade vi en liten fotosession. 

Mamma Kakan, nästan 8 år

Storasyster Meera, 2,4 år

Läs hela inlägget »

Hästarna visar sig på tävlingsbanorna, och i söndags var Somebody's Promise "Doris" (nr 3) ute på Umåker. Hon gjorde det mycket bra och fick med sig en placering, tungt dövad för att hålla sig lugn och stabil. Nästa gång kanske det blir mindre i öronen för ännu mera fart ;)

Läs hela inlägget »

Än bor det kvar några av valparna, och det är verkligen lyx att få tillbringa dagarna med dom! Vi gör turer i skogen och höstar till det på gården ..

Läs hela inlägget »

Imorse for vi alla ut på skogstur, vuxna som valpar (dom som är kvar) Det kändes verkligen att hösten är här, luften är klar & kall, frost på backen men ändå en skön sol.

Läs hela inlägget »

Det är inte klokt, valparna är redan åtta veckor och har börjat flytta!

Sista dagarna har vi försökt få så mycket tid det går med valparna, de är verkligen helt underbara men också ruskigt morgonpigga ;)

Läs hela inlägget »
Äntligen fredag och idag visade sig solen så valparna kunde vara ute lite mer.

Det börjar bli dags för 7 veckors bilder men tyvärr blåste det för mycket idag-darriga valpar blir inte så bra på bild ;)
Läs hela inlägget »

Hon är valpen som blir kvar hos oss..underbar, busig och galet söt! När hon föddes flög tanken genom mitt huvud "det där kanske är hon"
Givetvis döpt efter min första egna uppfödning och stora stjärna Somebody's Darling <3

*​​​​​​MHALHI'S STAY WITH ME DARLING*

Läs hela inlägget »

Nu har valparna fått sina namn och registeringen är snart färdig. 

Som vi skrivit om tidigare så föder Nina upp travhästar med stallnamnet SOMEBODY'S..och den här kullen kommer få sina namn efter hennes hästar <3

Läs hela inlägget »

Tiden rusar fram och valparna är redan 6 veckor-här kommer uppställningsbilderna från förra helgens fotostund i solen!

Våra fina småstjärnor, första gången på bordet <3

Läs hela inlägget »

I helgen har vi haft besök från Finland, både av valpspekulant och av Anni, som äger valparnas fina pappa "Aarne"..och vilken härlig helg det blev med fint väder och mycket bus ute!

Läs hela inlägget »

Nu är valparna snart 5 veckor, tiden rusar iväg. Ev har vi en hane som ännu inte har en familj att flytta till.
Valparna utforskar världen utanför hagen. Deras personligheter börjar att visa sig och vi ska snart ta ett beslut om vem som ska stanna. 

Läs hela inlägget »

MhaLhi's Cookies and Cream, våran Meera! Vi är så glada i henne..i år har hon förutom att förgylla våra dagar hunnit fylla 2 år, få ihop bästa-tik placeringar på utsällning och starta sina två första Lure Coursing prov!
I slutet på juli var hon och Nina i Strömsholm där hon blev placerad 8/32 tikar i INT klass, bara 2 poäng från cert. Wroooommm..

Läs hela inlägget »

Våran lilla maskot, Mira, är den första xolon i Sverige - alla storlekar - att bli NORDIC SHOW champion! Helt otroligt, och detta samt de övriga titlarna sedan första utställningen hon var på,
i oktober 2018.

SE JV-2018
Fin, Nor, Sve champion
(Nordisk champion)
NORDIC SHOW champion
**Wonderland Itar Sheyenne**

Läs hela inlägget »

Vi har haft besök av kennel Amelion´s, dvs våra goda vänner Fanny & Johan. Med sig hade dom bland annat Doctor´s vackra dotter Leija (Amelion´s Verona) En otroligt vacker pufftik!
Hon ville ner på stranden och bada såklart ;)

Läs hela inlägget »